fbpx


Pielea bebelușului – O manta sensibilă



Copiii sunt ființe miraculoase, dar foarte vulnerabile. Spre deosebire de adulți, pielea lor nu are funcții importante de protecție.

Stratul superior al pielii bebelusilor este cu aproximativ 20% mai subțire. În primele câteva luni de viață, pielea nou născutului permite trecerea umidității cu mai mare ușurință, dar totodată și uscarea este mai rapidă. Acest fenomen predispune pielea la iritații și inflamații. Din această cauză, încă din primul moment al vieții trebuie să protejați în permanență pielea bebelușului de uscare.


Pielea sensibilă a bebelușilor are nevoie de îngrijire și protecție deosebită întotdeauna, dar cu precadere în primul an de viață. De aceea, este foarte important să folosiți produse pentru îngrijirea copiilor ce sunt adaptate nevoilor lor pielii lor speciale. sanosan folosește numai cele mai bune ingrediente naturale pentru pielea cea mai delicată din lume, pentru a asigura tolerabilitate maximă demonstrată și confirmată de testele clinice.

 
 

Produsele de îngrijire ideală conțin un amestec de ingrediente atent selectat, așa cum este cazul tuturor produselor Sanosan. Cu toate acestea, pentru a garanta cele mai bune rezultate posibile, produsele trebuie utilizate corect.


  • Cremele și loțiunile nu trebuie aplicate în strat prea gros pentru a evita blocarea porilor și producerea de impurități ale pielii
  • Zona de scutec necesită o protecție specială. Unguentul de protecție previne iritarea pielii, dar nu trebuie aplicat în strat prea gros. Permiteți-i bebelușului să meargă fără scutec cât mai des posibil pentru a permite aerului să ajungă la fundulețul acestuia.
  • Îmbăiatul este mai benefic decât spălatul. Suplimentele hidratante pentru îmbăiere previn uscarea pielii.

La fiecare schimbare a scutecului, această zonă trebuie curățată și, la nevoie, tratată cu unguent. Pielea este expusă la solicitări extreme în această zonă, iar rezultatul poate fi roșeața și iritarea pielii.

Vă recomandăm folosirea apei calde și a uleiului de îngrijire Sanosan pentru curățarea zilnică a acestei zone. Șervețelele umede Sanosan elimină pur și simplu orice murdărie. După curățare, fundulețul bebelușului trebuie uscat bine. În cazul în care pielea bebelușului dumneavostră prezintă semne de roșeață, trebuie să aplicați unguent Sanosan ce protejează pielea bebelușului datorită conținutului ridicat de lipide.

Când și cum ar trebui schimbate scutecele? De ce produse aveți nevoie? Acestea sunt câteva din întrebările adresate de către tinerii părinți ce sunt de interes și pentru dumneavoastră.

Iată câteva sfaturi care pot face ușoară schimbarea scutecelor:


  • Porniți o lampă de încălzire deasupra mesei de schimbare
  • Scoateți scutecul murdar
  • Curățați gentil zona scutecului – fie cu o cârpă umedă de spălare, o cârpă uleioasă sau un șervețel umed Sanosan. Pentru fetițe, ștergeți întotdeauna din față în spate pentru a preveni intrarea bacteriilor fecale în vagin. Când schimbați băiețeii, acoperiți întotdeauna penisul cu un scutec sau o cârpă. Asta va împiedica posibilitatea ca bebelușul să urineze pe dumneavoastră.
  • Permiteți pielii să se usuce sau uscați-o prin tamponarea fundulețului
  • Aplicați o cremă de scutec Sanosan dacă este necesar.
  • Puneți noul scutec.

Nu lăsați niciodată bebelușul nesupravegheat pe masa de schimbare.

Pentru a proteja pielea bebelușului de iritații și erupții cutanate, rețineți următoarele:

  • Schimbați scutecul frecvent, deoarece scutecele uscate împiedică iritarea pielii.
  • Scutecul nu trebuie să fie prea confortabil – se potrivește perfect atunci când există spațiu pentru un deget între burtică și scutec.
  • După curățarea zonei scutecului, permiteți pielii să se usuce bine sau tamponați-o până la uscare.
  • Permiteți-i bebelușului să meargă fără scutec cât mai des posibil pentru a permite aerului să ajungă la fundulețul acestuia.
  • Crema de zinc poate fi aplicață în zona scutecului pentru a preveni erupția cutanată – de ex: unguent sanosan sau unguent panthenol. Aceasta protejează pielea, creând o barieră împotriva umezelii și a excrețiilor.
  • Dacă roșeața nu dispare în cel mult trei zile, consultați medicul pediatru.

Majoritatea copiilor iubesc experiența unei băi calde, deoarece aceasta amintește de perioada petrecută în pântece. Suplimentele de baie de la Sanosan sunt alegerea ideală pentru îmbunătățirea acestei experiențe. Ele protejează pielea delicată a bebelușului de uscare și dizolvă substanțele liposolubile, precum reziduurile de cremă de pe piele.


Iată câteva sfaturi:

  • Îmbăiatul este mai delicat decât spălarea și favorizează bunăstarea bebelușului
  • Durata optimă: 5-10 minute
  • Temperatura optimă a apei: 36-37°C
  • Până când bebelușul începe să se târască, maxim două băițe pe săptămână sunt suficiente
  • Nu lăsați niciodată un bebeluș sau un copil singur în baie!

După baie, trebuie să vă uscați ușor bebelușul și să aplicați cremă, loțiune sau ulei pentru bebeluși de la Sanosan. Acestea conțin substanțe care calmează și protejează pielea. Folosite împreună cu un masaj blând, acest lucru ajută la stimularea conexiunii emoționale dintre dumneavoastră și bebelușul dumneavoastră.

Vă puteți arăta dragostea prin contactul corporal intens dintre dumneavoastră și bebelușul dumneavoastră. Acest lucru este foarte important, mai ales în primele luni de viață, deoarece îi dă copilului un sentiment de iubire și de apropiere.


Atunci când vă masați bebelușul, mâinile îi ating coprul gentil și ritmic, acest lucru calmând și relaxând bebelușul.


Răsfățați-vă bebelușul cu un masaj:

Aveți nevoie de un prosop de pus pe bebeluș, ulei Sanosan, scutece și hăinuțe proaspete.

Temperatura optimă a camerei pentru un masaj este de 23-24°C – o lampă de încălzire sau un încălzitor cu ventilator îl pot face mai confortabil.

Puneți bebelușul pe un prosop cu o pernuță sub el, dacă este necesar. Ceasurile și bijuteriile pot sta în calea masajului și chiar pot răni pielea delicată a bebelușului – este mai bine să le scoateți. Mâinile și uleiul trebuie să fie călduțe pentru masaj. Cu ajutorul uleiului Sanosan, mâinile alunecă mai ușor pe piele.

  • Puneți un pic de ulei Sanosan în palme și încălziți-l prin frecare palmelor împreună.
  • Masați gentil uleiul în pielea bebelușului, începând cu piciorușele.
  • Masați fiecare deget de la picior cu mișcări circulare blânde. Apăsați ușor tălpile picioarelor cu ajutorul degetului mare.
  • Deplasați-vă mai sus, apăsând ușor coapsele și gambele.
  • Pentru a masa pieptul și zona stomacului, puneți ambele mâini plat pe mijlocul corpului. Mișcați ușor mâinile în lateral de-a lungul coastelor, ca și cum ați alinia paginile unei cărți. Ghidați-vă mâinile spre mijloc într-o mișcare în formă de inimă, fără a le lua de pe corpul bebelușului.
  • Folosind aceeași succesiune de mișcări de fiecare dată va ajuta la relaxarea bebelușului.
  • Masajul beblușului nu trebuie să dureze mai mult de 5-10 minute în cazul sugarilor.

În cazul îngrijirii părului bebelușilor, ingrijirea și masajul gentil al scalpului este mult mai important decât îngrijirea părului efectiv. Este suficient să curățați perișorul delicat al bebelușului cu apă sau o cârpă umedă. Apoi, părul ar trebui uscat cu atenție cu ajutorul unui uscător de păr.

Pentru beblușii mai mari, puteți folosi șamponul Sanosan. Masați șamponul în părul umed și clătiți bine. Încercați să vă asigurați că șamponul nu ajunge în ochii bebelușului. Puteți preveni acest lucru prin protejarea ochilor cu o cârpă de spălare.

În special în cazul bebelușilor și al copiilor, lumina soarelui este importantă pentru dezvoltarea oaselor, a musculaturii și a sistemului imunitar. Totuși, expunerea prea îndelungată la soare este periculoasă și poate provoca arsuri.

Deoarece pielea tânără nu este la fel de eficientă în a se proteja precum pielea adultă, aceasta trebuie protejată suplimentar împotriva razelor UV.

Bebelușii de până la un an nu trebuie expuși la lumina directă a soarelui. Lăsați copiii mai mari să se obișnuiască cu soarele în mod treptat și folosiți un agent de protecție solară cu factor SPF ridicat. Sanosan are produse fabricate special pentru pielea sensibilă a bebelușilor și copiilor mici.

Sanosan asigură o protecție optimă împotriva soarelui pentru pielea delicată a bebelușilor. Formulele sunt deosebit de blânde și nu conțin parfumuri, coloranți sau conservanți.


Sfaturi pentru protecție ideală împotriva razelor soarelor:

  • Evitați soarele puternic de la miezul zilei.
  • Aplicați o cantitate generoasă de cremă de protecție solară înainte de expunere. Cu cât se folosește mai puțină cremă, cu atât mai puțin eficientă este protecția oferită.
  • Reaplicați crema în mod regulat pentru a menține protecția, mai ales după ce ați intrat în apă, după uscare sau după transpirație.
  • Protejați bebelușii și sugarii de lumina directă a soarelui și folosiți îmbrăcăminte de protecție și o cremă de protecție solară cu un factor de protecție solară ridicat (SPF de 25+). Chiar și produsele de protecție solară cu SPF înalt nu pot oferi protecție completă împotriva razelor UV.
  • Chiar și atunci când utilizați o cremă de protecție solară nu ar trebui să petreceți prea mult timp la soare cu bebelușul dumneavoastră. De fiecare dată când pielea se arde, acest lucru provoacă daune pe termen lung și, prin urmare, este de evitat!
  • Evitați contactul cu îmbrăcămintea – acest produs poate provoca pete
  • Evitați contactul cu ochii
  • După expunerea la soare, spălați protecția solară în intregime.